Säästä energiaa ja luontoa - valitse uusiutuva energia!

Palvelut

Uusiutuva energia on energiaa, jota saadaan maasta, vedestä, ilmasta ja auringosta. Uusiutuvaa energiaa käyttävät energianlähteet ovat luontoystävällisiä ja pitkällä käytöllä edullisia. Asennamme ja myymme uusiutuvaa energiaa käyttäviä tuotteita. Yhteistyö sähköliike KKS-Kiinteistösähkö Ky:n kanssa varmistaa, että laitteiden mitoitukset sujuvat juuri niin kuin pitääkin.

Maalämpöpumput
Ilmalämpöpumput
Aurinkolämpöjärjestelmät
Vesi-ilmalämpöpumppu
Kylmätekniset työt

Maalämpöpumppu

Auringon lämmittämä maaperä ja vesistöihin sitoutunut aurinkoenergia ovat maalämpöpumpun energian lähteitä. Jos talossasi on vesikierteinen lämmitysjärjestelmä, maalämpöpumppu on edullinen vaihtoehto. Sen käyttökustannukset ovat varsin pienet ja mitä suurempi on rakennus, sitä edullisemmaksi käyttö tule. Maalämpöpumpulla voidaan myös korvata tai täydentää vanha öljy-, sähkö- tai puukattilaliesi.
Maalämpöpumpun asennuksessa mitoitus on erittäin tärkeää. Käytämme asennuksessa apuna KKS Kiinteistösähkö Ky:n palveluja.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on Suomen yleisin lämpöpumppu. Se voidaan kätevästi asentaa toimistoihin, autotalleihin, asuntoihin ja mihin rakennukseen vain. Ilmalämpöpumppu on laitteisto, jolla siirretään lämpöenergiaa ulko- ja sisäyksikön avulla.
Sisätilan lämpötilaa säädellään siirtämällä lämpöä ulkoilmasta sisäilmaan ja tarvittaessa päinvastoin sisäilman jäähdyttämiseksi. Perustoimintaperiaate on samanlainen kuin esimerkiksi jääkaapilla. Tärkeimmät erot ovat puhaltimet, nelitieventtili ja ulko- ja sisäyksikön ohjauselektroniikka. Ilmalämpöpumpulla lämpöä voidaan siirtää ulkoilmasta sisäilmaan huomattavasti edullisemmin kuin tavanomaisella sähkövastukseen perustuvalla sähkölämmityksellä. Nykyisin ilmalämpöpumppujen ilmoitettu suorituskerroin (COP, Coeffisient Of Perfomance) lämmityskäytössä on jopa yli viiden (COP>5) kun ulkolämpötila on +7 (standardin mukainen mittauslämpötila). Tällöin yhdellä kilowattitunnilla sähköä saadaan siirrettyä yli viisi kilowattituntia lämpöä. Ulkoilman kylmetessä suorituskerroin ja pumpun lämmönsiirtokyky heikkenevät. Kehittyneimmät pumput tuottavat vielä liki - 25 asteen pakkasella lämpöä lähes kahden suorituskertoimella (COP).
Autamme oikean mallin valinnassa ja asennuksessa!

Ilma- vesilämpöpumppu

Turvallinen ja luotettava ilma -vesilämpöpumppu on muiden pumppujen tavoin ympäristöystävällinen.  Ilma- vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta veteen. Lämmitetty vesi voidaan johtaa talon vesikiertoiseen keskuslämmitykseen ja sillä voidaan lämmittää myös käyttövettä. Ilma -vesilämpöpumppu voi toimia talon päälämmönlähteenä, mutta se tarvitsee Suomen ilmastossa tuekseen varajärjestelmän (esim. sähkö). Motivan arvion mukaan perinteisestä kotitalouden lämmöntuotannosta voidaan säästää 40 - 66 % energiaa lämpöpumppua hyödyntämällä. Ilma -vesilämpöpumpun säästöpotentiaali on suurempi k uin ilmalämpöpumpun, koska myös talon käyttövesi pystytään lämmittämään ilma -vesilämpöpumpulla. Ilma -vesilämpöpumppua on kuitenkin hankalampaa soveltaa käytettäväksi talon jäähdytykseen kuin ilmalämpöpumppua.

Aurinkolämpö sopii hyvin sovellettavaksi lämpöpumppujen kanssa!

Aurinkolämpöjärjestelmät koostuvat keräimistä, joilla aurinkoenergia otetaan vastaan ja muutetaan lämmöksi. Auringon lähettämän säteilyn avulla voidaan tehostaa energiantuotantoa ympäristöystävällisesti: se on loistava täydentäjä erilaisille lämmitysjärjestelmille.. Auringon maahan lähettämällä säteilyllä suomalainen perhe voi lämmittää jopa 60 % käyttövedestään.
Kysy meiltä lisää aurinkolämpöjärjestelmistä!

Kylmätekniikka

Kylmätekniikka siirtää lämpöenergiaa paikasta toiseen. Kylmälaite voi olla laite, jota pidetään kylmänä tai lämpöpumppu, jolla lämmitetään kohdetta. Hoidamme kaikki kylmätekniset työt, korjaukset ja asennukset. Kysy meiltä lisää!

Sivun alkuun tästä!